Kaldırma İletme Ekipmanı Periyodik Kontrolü

Forklift Periyodik Kontrolü

Forklift Periyodik Kontrolleri Nasıl Yapılır

İşlevsellik Kontrolleri: Yüksüz olarak test edilir. Ekipman hareket sınırları boyunca hareket ettirilir. Tepe lambası, geri vites ikazları, korna, far ve sinyaller, frenler, çatal-ataçmanın kaldırma indirme kontrolleri, tilt hareketleri kontrol edilir.

Forklift periyodik kontrol süresi ne kadar?

periyodik olarak yılda bir kez, 376. ve 378. maddeleri her türlü kaldırma makinalarının (gezer vinç, köprülü vinç, monoray vinç, caraskal, forklift, asansör vb.) periyodik olarak 3 ayda bir kontrol edilmesini ve gerekli testlerin yapılmasını zorunlu kılmaktadır.

antalya forkli̇ft kontrolü,antalya forkli̇ft peri̇yodi̇k kontrolü,antalya forkli̇ft peri̇yodi̇k muayenesi̇,antalya forkli̇ft muayenesi̇,antalya forkli̇ft,forkli̇ft kontrolü,forkli̇ft peri̇yodi̇k kontrolü,forkli̇ft peri̇yodi̇k muayenesi̇,forkli̇ft muayenesi̇,antalya peri̇yodi̇k kontrol,antalya muayene,antalya kontrol,antalya,forkli̇ft,peri̇yodi̇k,kontrol,muayene

  • Forkliftler mutlaka emniyet ve güvenlik sistemi barındırmak zorundadır. Örneğin çarpma ve devrilmelere karşı geliştirilen üst korkuluklar tüm bu ekipmanda yer almalıdır. Bunun sebebi operatörün herhangi bir çarpma durumunda ezilme gibi bir tehlikeden uzaklaşmasını sağlamaktır. Bununla beraber operatörün forkliftten düşmemesi için emniyet kemeri de kullanılmalıdır.
  • Çalışma sırasında forkliftlerde diğer çalışanların dikkatini çekmek amacıyla korna kullanılır. Bu nedenle forkliftlerde mutlaka korna da bulunmalıdır.
  • Forkliftlerin iç ve yan taraflarında arkayı ve yan tarafı rahatlıkla görebilmek için ayna olmalıdır.
  • Forkliftlerde ayrıca ikaz sistemi bulunmalıdır. Bu ikaz sistemi, geri vitese takıldığı zaman iş kazalarının oluşmasına engel olur. Bu nedenle önemlidir.

Forklift Periyodik Kontrolü Hangi Mevzuat Kapsamında Yapılır?

6331 sayılı ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’’na bağlı ‘’İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’’  kapsamında yapılır. Ayrıca TS 10689, TS EN ISO 3691-5, TS ISO 5057, TS 10201 ISO 3184, TS ISO 1074 ve FEM 4.004 standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır

Fokrlift  Periyodik Kontrol Raporunda Neler Olmalı?

Genel bilgiler: Bu bölümde işyerinin adı, adresi, iletişim bilgileri (telefon, faks, elektronik posta adresi, internet sitesi ve benzeri), periyodik kontrol tarihi, normal şartlarda yapılması gereken bir sonraki periyodik kontrol tarihi ve gerekli görülen diğer bilgilere yer verilir.

Forklifte ait teknik özellikler: Raporun bu bölümünde periyodik kontrole tabi tutulacak iş ekipmanının adı, markası, modeli, imal yılı, ekipmanın seri numarası, konumu, kullanım amacı ile gerek görülen teknik özellikler ve diğer bilgilere yer verilir.

Periyodik kontrol metodu: İlgili standart numarası ve adı, periyodik kontrol esnasında kullanılan ekipmanların özellikleri ve diğer bilgiler belirtilir.

Tespit ve değerlendirme: Raporun bu bölümünde EK-III madde 1.7.3’te belirlenen kurallar ve yapılan periyodik kontrolden elde edilen değerlerin, yine EK-III madde 1.7.2’de yer verilen iş ekipmanının teknik özelliklerini karşılayıp karşılamadığı hususu ile ilgili standart ve teknik literatürde yer alan sınır değerlere uygun olup olmadığı kıyaslanarak değerlendirilir. Periyodik kontrolde uygulanan test ve diğer işlemlere ilişkin bilgilere yer verilir.

Test, deney ve muayene: Forklift periyodik kontrolü esnasında yapılan test deney ve muayene sonuçları belirtilir.

İkaz ve öneriler: Yapılan forklift periyodik kontrol sonucunda iş sağlığı ve güvenliği yönünden uygun bulunmayan hususların belirlenmesi halinde, bunların nasıl uygun hale getirileceğine ilişkin öneriler ile bu hususlar giderilmeden iş ekipmanının kullanımının güvenli olmayacağı belirtilir.

Sonuç ve kanaat: Raporun bu bölümünde periyodik kontrole tabi tutulan iş ekipmanının varsa tespit edilen ve giderilen noksanlıklar açıklanarak, bir sonraki periyodik kontrole kadar geçecek süre içerisinde görevini güvenli bir şekilde yapıp yapamayacağı açıkça belirtilir.

Onay: Bu bölümde forklift periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişinin/kişilerin kimlik bilgileri, mesleği, diploma tarihi ve numarasına ilişkin bilgiler, Bakanlık kayıt numarası ile raporun kaç nüsha olarak düzenlendiği belirtilerek, imza altına alınır. Yukarıdaki bilgilerin veya yetkili kişinin imzasının bulunmadığı raporlar geçersizdir.

antalya forkli̇ft kontrolü,antalya forkli̇ft peri̇yodi̇k kontrolü,antalya forkli̇ft peri̇yodi̇k muayenesi̇,antalya forkli̇ft muayenesi̇,antalya forkli̇ft,forkli̇ft kontrolü,forkli̇ft peri̇yodi̇k kontrolü,forkli̇ft peri̇yodi̇k muayenesi̇,forkli̇ft muayenesi̇,antalya peri̇yodi̇k kontrol,antalya muayene,antalya kontrol,antalya,forkli̇ft,peri̇yodi̇k,kontrol,muayene

Hizmet verdiğimiz bölgeler

  • Muratpaşa Forklift Periyodik Kontrolü
  • Kepez Forklift Periyodik Kontrolü
  • Döşemealtı Forklift Periyodik Kontrolü
  • Aksu Forklift Periyodik Kontrolü
  • Serik Forklift Periyodik Kontrolü
  • Manavgat Forklift Periyodik Kontrolü
  • Kemer Forklift Periyodik Kontrolü
  • Konyaaltı Forklift Periyodik Kontrolü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: ANTALYATEP